Wednesday, 12 September 2012

raya datang lagi..

Assalamualaikum to all readers..
dah lame betul aku x menjenguk blog nie..
berhabuk,berkulat,dah berkepuk2 ropenyer..haha..

kali ni aku nak citer sal raye aku pulak..
sal rayer pon nak cite..eh suke ati lah blog aku ni kn..
walaupun baju raye aku n b aku xsiap
xsemestinyer raye aku x meriah..
haha..abaikan ajer bb aku dah der baju lain..
bju raye tuk tahun ni 7pasang 
mengalohkan retis pulok dah yerr kome..
meriah xmeriah lah jugak raye aku kn,,
smpai aku amek cuti bapak lah lme,,kolej atuk aku kn,,
okehh..raye ptme aku pon bermulalah..
wajib masuk pic,,haa sekojap ehh..
^
^
^
^
^
^
^
^




selesai untuk raye ptme..
rye ptme aku xg jalan mne2 pon..
duk d rumah tngu mber2 dtg..
mber aku mber huby,,

next raye kedua..
raye kedua tade pic..lupe nak snap..mcm biase,huby still dtg hehe

raye ketiga pulak muncul
layan lagi gmbo ni..
ni gambo beraye sambil makan kenduri..

xsempat nak edit dah..
koning d rumah kenduri hewhew..
sama kaler ngn kete kau handerr??hakhak..

raye ke empat pulak
yg nie
aku g jauh sikit masuk hutan..
beraye ngn monyet ker..ishh idok lerr...
g hantar resume aku nak praktikal..
hasilnyer aku dah diterima tuk
pratikal kat taman negara,jerantut..
alhamdulillah..
eleh nak tgk ler tu pic ann
(perasan seketika)
ehh buat muke lak,,

muka xmenahan tahan panas..
malaysia is very h0t hehe..
mak n ayah aku
kat sini ader rusa nie
bapok la jinaknye weyhh
suke kat org pompuan jer taw hehe
mak bersama menantu beliau
haha
eleh padahal takut hehe..

kan die sukat kat kaum hawa jerkk..
msti jantan rusa nie.,.
tu aku ngn mak
muke ketat hahaha..
nape adik tu gitu?hehee
nampak pokok nak pose,nak tunjuk betape keciknye aku hakhak..
anak bapak anak mak..
heheeeeee..
oke adik aku pon dah penatt
aku pon dah penattt menaip citer sal raye nie
bnyok pic dri citer hehee
k..smpi d sini saje..nnti
nak upload sal trip
g LANGKAWI pulak..
c u again ....







Thursday, 6 September 2012

Assalamualaikum...
haa aku dah muncul..dah lame aku tinggalkan blog aku ni..
kemana aku mghilang erkk?x ilang pon ader jer..
wujud lagi.masih diberi kesempatan untuk bernafas di 
muka bumi allah ini..alhamdulillah..

okay,honestly..aku tak de mod nak bercerita..
sebabnye mod aku dalam cuti lg haha..
n ni dah kmbali stabil bb aku dah mule kuliah..
s0 ade lah sikit mod tu..baru2 nak lekat..haha..
okay cte sal cuti nie banyak bende yg aku buat.
antaranya..haaa..mase aku nak lek cuti sem ritu
fmliy aku amek,alang2 ade knduri kat terengganu..
kiteorg pon gunekan mase yg ader tuk bertapak di PULAU KAPAS TERENGGANU..
kirenye cuti2 malaysia lah ni..
selain tu,nak g release tension.yup
itulah yg sllu aku buat bile dah habis sem..
okay layan pic jelah yerr..

hari terakhir,,
tu die,,,nak sngat bgmbr ngn penyu tu..
sukenya bila dia ceria..nynyi pulak..
adik n my mom..

itu akulah yg xberape nak cukup lemak tu..


okey itu saje lah story aku
untuk kali nie,,
actually cte nih dah lame,,baru hari nie aku rajin nak continue lek haha
time kasih sudi bace..
yg nak stalker,,,time kasih jugak taw..hakhak//




Saturday, 12 May 2012

Adik aku?pon boleh la..

Assalamualaikum aku da muncul kembali
tuk update entry kedua tuk hari nie.sal ape yerkk??
alah make over org lg la kn..
da tu je aku taw haha,,
okey mangse aku seterusnye.
dlm mngu aku cuti cm xd  jugak la kn
Nik Nur Syafiqah..
haa sape tu model mane pulak.
okeh ni adik aku umur die baru 5thun..
hehe..okeh nak start da nie.
cm bese lyn tuk santapan mata lyn pic dlu..

taraaa..
xgaye aku pon..gaye along kn..ermm..

hah versi rambut mngerbang..

aku soh senyum je..
habis die posing..okeh bgus2 haha..

dah gaye budak besar sngt je..
okeh tu je..mls nak update pnjg2..
y kuat stalker aku kat blog nie..
nak kutuk silekan,at least ko mampu ker ahakss !
okehh nah buat y meyampah ngn aku tu
ehh xp bayangkan versi aku la y buat
bru boleh nak terus myampah kt aku kan
bitch !
haha okeehh bye2..

*berambus cepat sikit ye*




make over by yaya..

Assalamualaikum..okehh..
aku bosan dhari cuti ni..
cuti bab arinie tade paper,,hehe
so aku tetibe lak rjin nak update blog..
okeh mls na bebel pnjg..nah tgk pic k..


haa tu die..pas aku make up
akk nie.aku perasan something..
muke akk di pas di make over kan 
sebiji cm arwah adik die..

cincin tu pntg hehe


ader gaye org nak tunang x?
hehe tu sje je okay..
okeh tu jer..
bb time ni btri cmre dah kong..hehe..
okeh tu je..sbnarnye sje je
make up2 nie..aku kn bosan.
ni time balik cuti stdy week bru nie.hehe..
okehh.haa jup ag nak update ag..
bai sekejap..


*rindu rambut lama aku !


Tuesday, 8 May 2012

"Make up for wedding"

Assalamualaikum..
kali ni nak update sikit sal make up..
finally,aku serius dgn kerja y aku suke nie.
now dari make up dinner
aku dah merangkak naik sikit2
ke arah wedding pulak..
insyallah.law xde aral melintang
bln 6 n rayer nnnti aku der job sal
make up nie..
make up my frenz,n my cousin..
hehe for da result please
wait n see okay..
okay now,lets goo...

okay this is my sis..
before and after..
hasil edit..
aishh kite xrti edit2 nie..
oo nampak kurus ko along haha..
menyunguh model xberbayar ni senyum haha..
eh mcm betul pulak.
merasmikan baju baru
dari butik m.cik aku hehe..
kalau dah gian berposing..
model pon kalah..
cantik bunge tu along huhu..

ehh gatalnye kutu
bisik along sendirian..
haha..
okay sibecok ni pon
nak jd flower girl jugak
lawpon selipor jepon ajer hekhek..
okayy
tu ajer y aku nak update
xlarat nk tngu lme2 msuk pic lmbt..
so that all

if ur interested plz contant me at a 
my business card okay..
thanks for read this..<3
nite..

nak kutuk silekan..
at least ni diri aku sendiri..

*bersyukur dengan apa yang ada..







Bio buruk luo.jgn buruk dalam..

hey perempuan..
aku mmg cmnie aku menyampah aku tunjuk depan2
aku xjaje citer ko kat orang lain..
xp sekali ko jaje cite sal aku
mmg aku akn carik keburukan ko tuh..
!ingat sikit perempuan!
wlaupun ko tue dri aku
xbermaksud aku akn hormat ko
kalau ko xamek pot sal aku..
aku takkan usik ko
ko tu dah la busuk hati,time susah bebaik lah ngn orng
perangai mmg cam sial lah kan

aku mmg cepat baik ngn orng
sekali ko buat taik mmg aku mympah sampai mmpus la.
mmg silap law ko nk gduh ngn aku
 bb aku ni bkn nye jnis cepat nak sejuk..


aku pon xhadap sngt nak kwan ngn ko
n xmati pon law xkwn
lg stu aku xske manusie jnis ckp putar belit cm ko nih
aku da taw ko cmner
so aku mmg xkn pnah knl ko lah
LOSER!

*if u dont like me.please dont stay so close to me.


Thursday, 12 April 2012

need time


video

sometimes we need time
to change our attitude..
but sometimes,not only us
must to change,,
that is important when we
together to change our bad attitude,,
that what i want,
i dnt wnt ur money,
i dnt want da big gift,
i just want u take care about me..
know how much that i love u
more thn that,,
coz in ma heart that only just one name
one person,is U..
how many times u wnt i told u
what ur problems?
we not are children anymore..
but,we never can discuss about this
like a mature people..

so,i make this..
i not throw away u from my life,,
i never hate u,i cannot hate u..
this is da stupid things that i do
but this way i think can give me
a big impression
a good result for me n our relationship..

we not clash,
but i need time,,
plies for this time,,understnd me 
for a little while..

I can accept,if u hurt my body..
but i can't accept u hurt my heart,,
body can treat,but heart????
u think n u find da answer..

i write what i feel..
but i never let u go..
just want a little space..
to give my heart strength,,
i luv u more than words..

dun worry, i never have a another person
only yuu..
n always yuu..
thanks 4 da everything..
muchoss of love..

lock this two heart
Forever..Amin..


*kadang2 ader hati y perlu di rawat,ada minda yg perlu dkosongkan untuk seketika..







Wednesday, 4 April 2012

Make over by yaya..

Assalamualaikum readers..
Mod membebel suda kembali,,
setelah beberapa hari mendiamkan diri haha..
okay,kali ni empunyer blog ni nak story sal
something yg aku suker gile nak buat..
xtaw la nper,xp myb de sikit kot,bakat mak sedare aku
ter"SEPLASH" kat aku..
Ha ape tu,ala terkene sikit la cm air terpercik tu..
wah efek bunyik tu kan hehe..
okayyy plese mulekan entry awak cik yaya..

k lah aku nak citer sikit,
sblum2 ni aku cume mncari mgse,
wah akotnye..elek arr,bkn nye aku ni dracula haha..
aku mgcari mgse2 wanita biase,mber2 aku la..
n aku try make over kn dorng..
ni cume main,shingge lah aku serius ngn bde aku buat nie,,
at least aku pat cri duit poket aku sndri
xkn nk mntk sllu at fmliy aku kn..

So dgn brg make up y aku ade,dgn asas make up y aku taw
sikit2,aku pon mengmake over kn lah beliau2 ni semua..hehe
mereka adalah,my along=kakak aku..
sebelum dan selepas..
Der perbezaan x?hehe..
along aku mmg xsuke make up.so nilah hsilnye..

Seterusnya pulak,ro0mate aku
ummi nmenye..org kelantan..hehe..cun..
muke cm arab sikit..
ummi ni pon xpenah make up..kulit die mmg cntik..
senang nak make up ummi nih..
so this is da result..


okay die mmg cun..
xp syg ummi da xjd roomate aku,bb die da lek 
umah fmliy die..miss u mie..

seterusnye pulak,
Amirah@Bong..ni budak kolej aku..
mmg bkn pngemar make up hehe..
ni tlbh aktif,pling lme make up c bong nih..
basah ketiak taw haha..(wah stmnt brani mati derr)
brutal=gadis melayu hehe..
bong si mate besau hehe..
ni make up main2 jer..mgse kn time bosan
kt umah sewaa,,hehe,,

And da last,,make up terbaru
aku make up kn,senior aku tuk dinner
permintaan sis tu nk natural jer
so aku p0n berusaha lah nk mendapatkan neutral tu..
so this is da result..
Taraa kulit sis ni shantek,muke die lmbut jer,,
xp sis ni nervous,bju dinner die mmg vok gitu
aku suke hehe,,jeles haha..
haa tu die 
time nak kai kn shawl..
mujur la shawl tu xwat hal skli wat jer trus jd
time ni dah rushing gler..
lighting okay,cume bilik ni pns gler,,
aku bpeluh mgalahkan membajak sawah pulak aishh..
hehe nervous kot,fis time aku buat bisnes..
takot sis ni xpuas aty ngn make up aku,
alhamdullilah,sis n orang2 sekeliling ckp cntk..
bersyukur sngt aku,
bjaye memuaskn hati org
dsmpng aku dpt berkongsi bakat aku y xseberapa bakt ni lah dgn org lain..
okayy pic ni aku amik at fb sis nie,,maaf sis
yaya amek bb xsmpt nk snap bnyk pic ritu..
hehe..
okay,ehh jup2 ader something ni nak share sikit..

okay,akhirnye bisness card aku dah siap
law sape nak gune pakej aku
silekn just call tht number okayy,,
ehh xp buat mse ni aku amek sekitar 
Kota Bharu jer..lam bln 6
Baru amek sekitar pahang,bb aku dah blik cuti sem kn hehe..
ni pakej tuk student..bkn student pon boleh..
aku buat just suke2 okay,,so y tak suke aku tu
jgn nk beriye lah buat cite sal aku
rezeki masing2 okay..myb rezeki aku dlm bidang ni,
so korng jgn la nk buat2 muke dgn aku,ader lah rezeki korng kt mane2 
just rezeki tu blom muncul ag okay!!..

Yg sllu bg komen sal make up aku ni..
Time kasih bnyk2,aku baru dlm bidang ni
so law der y cm nmpk xperfect kt mate korng
please tegur...aku cube buat y terbaik..
tu saje entry kali ni..
mekasih sudi bace..
salam sayang..
~Yaya~


*Make over orang boleh buat jiwa aku tenang..